Skip to content

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune – Un mic ghid practic ✔️

Cea mai bună modalitate de a-ți spăla mașina, de a-i aduce din nou strălucirea și de a o lasă impecabilă, într-un timp relativ scurt și fără prea mult efort, transformând procesul de curățare într-un adevărat moment de relaxare, este utilizarea aparatului de spălat cu presiune. Acesta, împreuna cu accesoriile adecvate acestei sarcini de curățare, transforma spălatul într-o joacă de copii, sau chiar într-o plăcere, de ce să nu recunoaștem.. 😁

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune - Un mic ghid practic ✔️

Astfel, AparatdeSpalatcuPresiune.Com ți-a pregătit un mic ghid practic în acest sens, cu câteva sfaturi, trucuri, dar și recomandări pentru o curățare exterioară cat mai eficienta a mașinii tale.

Spală-ți mașina în numai câțiva pași simpli:

Considerând că ți-ai cumpărat deja un aparat de spălat cu presiune, în continuare îți prezentăm care sunt pașii necesari, în opinia noastră, pentru o spălare cat mai corecta si eficienta a mașinii.
În caz contrar, pentru a-l alege pe cel de care ai nevoie, navighează prin bara meniului nostru (cele mai bune aparate de spălat cu presiune, la prețuri ieftine, te așteaptă!).
Revenind la ale noastre, iată așadar, cum să-ți speli mașina pas cu pas, cu ajutorul aparatului de spălat cu presiune:

1) Îndepărtare frunzulițe si crenguțe

Primul pas, extrem de important, pentru a nu deteriora vopseaua, este îndepărtarea oricărei materie solide așternuta pe mașina, ce pot fi îndepărtate cu mana, cum ar fi: frunze, frunzulițe, crenguțe, rămurele și altele asemănătoare acestora.

În acest fel, aceste materiale solide, în mod special cele lemnoase, nu îți vor zgâria vopseaua atunci când jetul de apa cu presiune le vor îndepărta cu putere.

Cea mai mare cantitate de crenguțe si frunzulițe se acumulează între parbriz și capota, iar pentru a le îndepărta cu ușurință, recomandăm ridicarea capotei.

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune - Un mic ghid practic ✔️ indepartare frunzulite si crengute

2) Umezire mașină

Pentru început, asigura-te ca ai ușile, portbagajul, capota și toate geamurile închise, pentru ca apa sa nu poată pătrunde în interiorul mașinii. Da, probabil asta ți se pare la mintea cocosului, dar cazuri au tot existat.
Ulterior, utilizând aparatul de spălat cu presiune, poți începe a pulveriza apa cu presiune pentru îndepărtarea murdăriei grosiere de pe mașina, dar și pentru a înmuia murdăria rămasă. Pentru ca murdăria sa alunece progresiv de pe caroserie, trebuie sa începi de sus în jos. De asemenea, pentru a nu deteriora vopseaua, se recomanda o distanță minima de 20-30 cm intre duza si caroserie. Iar in cazul autoturismelor cu senzori de parcare sau camere, se recomanda minim 40-50 cm. Piesele delicate cromate sau din cauciuc, precum și anvelopele, merită și ele o astfel de atenție sporită (40-50 cm).

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune - Un mic ghid practic ✔️ umezire masina


3) Aplicare detergent

Înainte de aplicarea detergentului pe mașina, ocupa-te de jante! Folosește produsul degresant special fabricat pentru curățarea jantelor, aplicând un strat gros și consistent pe toată suprafața jantei, inclusiv în locurile greu accesibile, lăsându-l să-și facă treaba, adică sa dizolve si sa elimine acele pete negre atât de greu de îndepărtat care apar mereu.
Acum este rândul mașinii. Cel mai bun produs pentru curățarea mașinii este spuma activa, iar pentru aplicarea acesteia se recomanda folosirea unei lance de spumare. Acoperă in întregime autoturismul cu șampon, și lăsa spuma activa să acționeze timp de aproximativ 5 minute.
Nu lasă săpunul pe mașina până când acesta tine sa se usuce, deoarece din cauza aceasta pot apărea pete foarte greu de îndepărtat.

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune - Un mic ghid practic ✔️ aplicare detergent

4) Perie auto

Atunci când mașina este extrem de murdara, sau mai ales atunci când avem de-a face cu mult găinaț de pasăre, pentru o spălare cat mai eficienta a acesteia, și pentru eliminarea tuturor excrementelor, după ce spuma activa a înmuiat mizeria, se recomanda spălarea mașinii cu o perie auto, o perie auto rotativa, o perie de spălat cu peri moi, sau chiar și cu o cârpa moale, bine umezita, sau un burete, în cazul în care nu ai unul din celelalte trei accesorii.

De asemenea, este recomandat sa începi spălatul cu peria auto de sus în jos (începând cu plafonul mașini, și terminând anvelopele).

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune - Un mic ghid practic ✔️ perie auto

5) Curățare jante

Produsul degresant special fabricat pentru curățarea eficientă a jantelor, cel pe care l-am aplicat pe jante cu 2 pașii în urma, atunci când am aplicat și detergent pe mașina, a avut suficient timp sa dizolve si sa înmoaie toată mizeria depusa pe acestea.

Acum, pentru eliminarea în totalitate a acestei mizerii înmuiate, dar care încă mai persista pe jante, există perii pentru jante, cu ajutorul cărora pot fi curățate chiar și cele mai înguste și greu accesibile spații alte jantelor.

Cu toate acestea, în lipsa acestui accesoriu, jantele pot fi la fel de bine curățate și cu ajutorul unei cârpe.
Cu putin mai mult efort depus, rezultatul va fi identic.

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune - Un mic ghid practic ✔️ curatare jante

6) Clătire mașina si aplicare ceara auto

Luând în considerare recomandările de la pasul numărul doi, poți începe pulverizarea cu apa pentru îndepărtarea șamponului de pe mașina, anvelope și jante.

Ulterior, după ce întreaga mașina a fost bine clătita, se recomanda aplicarea produsului care conferă un lustru desăvârșit vehiculului, împiedica apa și murdăria să se lipească de caroserie, si-n plus, favorizează uscarea acestuia, și anume: ceara auto lichida.

Fiecare producător de ceara auto lichida indica modul corect de aplicare, dar și care este cantitatea necesara in funcție de autoturism. De asemenea, ceara auto lichida se pulverizează începând de sus în jos.

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune - Un mic ghid practic ✔️ clatire masina si aplicare ceara auto lichida

7) Uscare mașina

Nu la fel de important precum pașii anteriori, pasul numărul șapte implica uscarea mașinii.
Dacă am pulverizat și ceara lichida, putem liniștiți sari peste acest pas.

Cu toate acestea însă, dacă vrei sa te ocupi și de procesul de uscare al autoturismului, este recomandata utilizarea unei cârpe moi, care absoarbe bine apa, și pe care o vei stoarce bine de fiecare data ce acesta s-a umplut de apa.

Nu apăsa cu forța pentru a nu deteriora vopseaua. Începe prin a șterge geamurile, după care continui cu caroseria (de sus în jos).

Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune - Un mic ghid practic ✔️ uscarea masinii

Cele necesare pt. spălarea eficientă a mașinii (exterior):

După cum ai putut observa, în anumiți pași prezentați puțin mai sus, pentru o spălare cat mai corecta, eficientă, și cu rezultate excelente, ai nevoie în primul rand de un aparat de spălat cu presiune, dar și de câteva accesorii.
Care sunt acestea, dar și care este rolul acestora, împreuna cu selecția celor mai bune din sector, la prețuri ieftine, le găsești mai jos! Scroll!

Aparat de spălat cu presiune

Instrumentul de bază, nu-i așa, este aparatul de spălat cu presiune. După cum probabil știi, acesta sunt de diferite tipuri și modele, având presiune mai mare sau mai mica, si sunt echipate cu mai multe tipuri de accesorii. Dacă n-ai deja unul, navigând prin bara meniului nostru, cu siguranță îți vei găsi aparatul de spălat cu presiune adaptat cerințelor tale, ideal pentru spălarea autoturismelor. Karcher, Bosch, Steinhaus și Makita sunt doar câteva dintre cele mai bune mărci fabricante de curățitoare cu presiune.

Lance spumare

Chiar dacă aproape toate aparatele de spălat cu presiune includ în preț și acest accesoriu, exista unele modele care nu sunt echipate cu lance spumare. Asta nu înseamnă însă, ca nu putem sa-i incorporam noi acest accesoriu atât de esențial în spălarea mașinii, și nu numai.
Dacă ești în căutarea unei lance spumare compatibila cu aparatul tău de spălat cu presiune, ai picat la fix! AparatdeSpalatcuPresiune.Com ți-a pregătit articolul celor mai bune duze de spumare, la prețuri ieftine.

Lance spumare pentru aparatele de spalat cu presiune

👉 Cea mai buna lance spumare pentru curatior cu presiune! Click aici! 👈

Perie de spălat

Pentru a spăla mașina cu peria, poți utiliza o perie de spălat cu peri moi, o perie de spălat auto, cu peri speciali pentru vopsele delicate, sau o perie de spălat pentru jante, ideala pentru spălarea zonelor greu accesibile ale jantei. De asemena, si-n cazul acestui accesoriu, fiecare producător își fabrica propriile perii de spălat compatibile cu spălătoarele lor cu presiune.
Daca ești in căutarea unei astfel de perii, AparatdeSpalatcuPresiune.Com ți-a pregătit lista celor mai bine accesorii, in care vei gasi perii de spalat compatibile cu mrca aparatului tau de spalat cu presiune.

perie de spslat pentru aparat de spalat cu presiune

👉 Perie auto + alte accesorii pt. spalator cu presiune! Click aici! 👈

Spuma activa

Spuma activa este produsul de curățat special fabricata pentru curățarea autovehiculelor.
Acesta creaza o spuma densa, care dizolvă mizeria, și care îndepărtează cu ușurință orice tip de pata, ulei, urme de insecte, excremete de pasare s.a.m.d. Aplicarea spumei se face cu lancea de spumare, poate fi de mai multe culori (roz, verde, albastru), poate avea diferite mirosuri (lămâie, bubble gum, ocean), fiind mai concentrată sau mai puțin concentrată, și este disponibilă în diferite cantități.
Exista de asemenea mai multe tipuri de produse de curățat pentru aparatele de spălat cu presiune, motiv pentru care în acest articol ți-am pregătit selecția celor mai bune din sector (click aiciProduse de curățat pentru aparatele de spălat cu presiune – Cea mai buna spuma activa auto, detergent universal, pt. geamuri, fatade, piatra, lemn si multe altele). Iar dacă ești în căutarea celei mai bune spume active, la un preț accesibil, puțin mai jos găsești cea mai bună ofertă online.


Soluție curățare jante

Soluția auto degresanta pentru curățarea jantelor este capabila sa curețe chiar si cele mai persistente pete si depuneri rezultate in urma frânarii, cum ar fi praful de ferodouri, sau pete de ulei, vaselina, gudronul asfaltic si alte impurități lăsate de plăcutele de frâna sau care se pot depune, din cauza șoselelor murdare.
Pentru a beneficia de rezultatele dorite, trebuie sa lași soluția sa acționeze timp de aprox. 3-5 minute.
Cea mai bună soluție pentru curățare jante in raport calitate-preț, o găsești Putin mai jos!


Ceara auto lichida

Ceara auto lichida este produsul cu ajutorul căruia readucem de fiecare data strălucirea caroseriei.
Este ușor de preparat, la fel de simplu de aplicat precum spuma activa, iar fiecare producător specifica exact cantitatea necesara pentru spălare.
Imediat după aplicarea se formează o peliculă micronica de protecție care conferă o zvântare rapidă, protecție uv, efect hidrofob instant și luciu. Poate fi de mai multe tipuri: de diferite culori (nuanțe de roz, albastru, verde și altele), cu diferite mirosuri (lamaie, ocean, bubble gum și altele), cu o concentrație mai puternica sau mai scăzută, fiind disponibilă în diferite cantități.
Cea mai bună ceara auto lichida pentru aparatul de spălat cu presiune în raport calitate-preț o găsești mai jos.


Cârpa moale

O cârpa moale, un prosop foarte pufos de dimensiuni generoase care absoarbe foarte bine apa, sau o laveta de înaltă calitate, poate fi accesoriul ideal pentru a-ți usca în siguranța mașina, fără a provoca zgârieturi in vopsea. Alegându-ți o cârpa de calitate, și ținând cont de recomandările făcute la pasul numărul 6, îți vei usca rapid și fără probleme mașina. Dacă nu ai încă o astfel de cârpa, noi ți-am pregătit una dintre cele mai bune oferte din sector, atât din punct de vedere al calității, cât și al prețului.


Kit curățare mașina

Exista mai multe kituri de curățare pentru mașina, atât pentru interiorul acesteia, cat și pentru exterior. Majoritatea conțină cel puțin o perie de lustruit, un burete, un prosop, și mânuși, kiturile PREMIUM fiind dotate cu mai multe astfel de accesorii dedicate curățării minuțioase a mașinii.
Dacă-ți dorești un astfel de kit de curățare, mai jos găsești cea mai bună oferta din mediul online, în raport calitate-preț.


Concluzie

În concluzie, aparatul de spălat cu presiune împreuna cu accesoriile special destinate pentru spălarea mașinii, reușesc să ducă acesta sarcina de curățare, și anume: spălatul mașinii, la următorul nivel.
Toți cei care și-au spălat mașina manual cel puțin odată, cu siguranța ne înțeleg 100%. Cu mult mai puțin efort, dar și cu o doză de plăcere, obții rezultate excelente, într-un timp relativ scurt. E fantastic!

Așadar, urmând cu atenție cei 7 pași simpli și practici prezentați mai sus, utilizând accesoriul adecvat, și punând în practică micile sfaturi și recomandări, te vei bucura de fiecare data de rezultate deosebite! Succes!

Rezumat
Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune – Un mic ghid practic ✔️
Numele Articolului
Cum să-ți speli corect mașina, utilizand aparatul de spălat cu presiune – Un mic ghid practic ✔️
Descriere
Aparatul de spălat cu presiune este cel mai bun instrument pentru spălarea cat mai eficienta, rapida, si fără prea mult efort a autoturismelor. In acest articol, iți explicam pas cu pas, cum sa-ți speli mașina cu ajutorul unui spălător cu presiune. Succes!
Autor
Setări