Skip to content

Cum să-ți creezi propriul produs de curățat pentru aparatul tău de spălat cu presiune? ✔️

După cum bine știm, spălarea anumitelor suprafețe, prin simpla utilizare a aparatului de spălat cu presiune, datorită jetului sau puternic, aproape orice tip de murdărie este îndepărtată rapid și fără prea mult efort.

Cu toate acestea însă, atunci când aveam de-a face cu o murdărie grosiera, sau pete cu adevărat persistente, pentru eliminarea acestora, vei avea nevoie de un produs de curățat. Daca-n articolul “Produse de curățat pentru aparatele de spălat cu presiune – Spuma activa, detergent universal, pt. geamuri, fațade, piatra, lemn și multe altele” găsești cele mai bune produse de curățat pentru aparatele de spălat cu presiune, ei bine, în acest articol, îți prezentăm două modalități, foarte ușor de pus în practica, prin care-ți poți crea propria spuma activa, chiar la tine acasă, în numai câțiva pași simpli.

Chiar dacă pentru rezultate excelente, vei avea nevoie de: un aparat de spălat cu presiune, logic, (navighează prin bara meniului nostru pentru a-l găsi pe cel potrivit pentru tine) dar și de-o lance spumare (cea mai bună lance spumare, compatibila cu spălătorul tău cu presiune, o găsești aici – Accesoriul aparatului de spălat cu presiune ideal pentru rezultate strălucitoare, lance spumare).. produsul de curățat obținut poate fi la fel de bine folosit pentru o spălare manuala cu găleata si burete. Hai mai bine, sa vedem despre ce-i vorba, nu-i așa?

1) Prima modalitate de a-ți crea o spumă densă

Hai sa începem cu ceva super simplu. Știai ca: un aparat de spălat cu presiune + o lance spumare + CEL MAI IEFTIN produs lichid de curățat vase = o spuma densa de aceeași consistență că a celei întâlnite în spălătoriile auto?
Da, da, ai citit bine! Chiar și cel mai ieftin produs lichid de curățat vase, preparat în mod corect, iți poate produce spuma necesara pentru eliminarea oricărei tip de mizerie greu de îndepărtat, cum ar fi: murdărie grosiera, musculițele sau excrementele de pasăre uscate, pete de ulei și altele.
În continuare, îți prezentăm un caz real, în care am folosit cel mai ieftin detergent lichid de spălat vase iar rezultatele au fost excelente. Iată cum făcut:

Cum sa-ti creezi propiul detergent 100 ml

Într-o lance spumare de 1 litru am adăugat 100 ml de detergent de vase Pur Lemon și 900 ml de apa.

L-am agitat puțin până când apa s-a amestecat cu detergentul lichid.

Am conectat lancea de spumare la pistolul de înaltă presiune și ne-am apucat de treaba.

Mulți dintre noi cheltuim o avere numai în produse de curățat speciale, când, după cum ai putut observa în poze, putem folosit chiar și unul dintre cele mai ieftine detergente de spălat vase lichide, rezultatele fiind de-a dreptul excelente.
Iată doar un mic exemplu: chiar dacă toți îți recomanda utilizarea obligatorie a unui produs special dedicat spălării mașinii, de buna calitate, deoarece unul ieftin s-ar putea să-ți deterioreze caroseria, eu personal, un simplu posesor de autoturism, îmi spăl mereu mașina cu unul dintre cele mai ieftine detergente lichide de vase (PUR Lemon), fiind extrem de mulțumit.
Nu trebuie sa mă crezi pe cuvânt. Încearcă și tu!
Mai jos găsești catalogul produselor pe care le-am tot folosit de-a lungul anilor.

Catalog detergent de vase ideal pentru aparatele de spălat cu presiune:2) Cea de-a doua modalitate (homemade)

Acum vom vorbi despre cum poți economisi bani, creându-ți singur propriul produs de curățat, ideal pentru aparatul de spălat cu presiune, și nu numai.
Iată așadar, care sunt ingredientele necesare pentru elaborarea unui litru de șampon cu spumă densă și luciu, dar și care este rolul acestora:

  • Apa 800 ml
  • Laurilsulfatul de sodiu: 60 ml (este principalul ingredient activ al detergentului, care-l face de asemenea curățare și spumant)
  • Acid sulfuric: 60 ml (este ingredientul care face șamponul sa curețe, dar și să facă spumă)
  • Trietanolamina: 60 ml (trietanolamina transforma detergentul nostru într-unul neutru, ideal pentru orice tip de suprafața)
  • Silicon 350: 6 ml (siliconul lichid într-o cantitate mica aduce șamponului mai multă strălucire, asemănătoare cu ceara auto)
  • Colorant: 2-3 picături (cantitatea diferă în funcție de plăcerea fiecăruia. Acesta face ușoară diferențierea dintre produsele de curățat, dându-i de asemenea un aspect mai plăcut)
Cum să-ți creezi propriul produs de curățat pentru aparatul tău de spălat cu presiune?

Procesul de elaborare este unul simplu.
În recipientul cu apa, toarnă pe rand fiecare ingredient din lista de mai sus, exact în aceeași ordine, amestecând timp de 60-90 secunde imediat după adaugarea fiecaruia, până când lichidul se omogenizează.

Nimic mai simplu!
Toarnă-l într-un flacon, și lasă-l sa se liniștească timp de aproximativ 30 de minute. Ulterior, acesta poate fi utilizat atât pentru spălarea manuala, cat și pentru cea cu aparatul de spălat cu presiune, creând o spumă densă și concentrată.

Cum să-ți creezi propriul produs de curățat pentru aparatul tău de spălat cu presiune? ieftin

Pt. spălare manuala:

Cum creezi sampon auto pentru aparatul de spalat cu presiune sau spalare manuala

Pentru o spălare manuala, la 10 litri de apa recomandăm circa 40-60 ml de detergent. Într-o găleata de 10 litri, adaugă aprox. 3 litri de apa, după care adaugi detergentul, iar mai apoi poți umple găleata cu apă. Pentru a obține rapid o spumă densă și concentrată, încerca umplerea galeții de la o înălțime de circa 50 cm – 1m. (exact ca-n poza)

Pt. lance spumare:

Cum creezi sampon auto pentru aparatul de spalat cu presiune sau spalare manuala
Lance spumare

Iar în ceea ce privește spălarea cu aparatul de spălat cu presiune, vei avea nevoie de o lance spumare compatibila. Într-o lance spumare de 1 litru, adaugă 100 ml de detergent și 900 ml de apa. Înainte de a conecta lancea de spumare la pistolul de presiune, agita puțin recipientul timp de câteva secunde, pana când apa se amestecă bine cu detergentul.

Întrebări frecvente despre detergentul creat în casa:

Cum se utilizează?

Poți aplica detergentul cu un burete, o cârpa moale, sau, cel mai indicat, cu ajutorul unei lance de spumare. Odată acoperita întreaga suprafață cu spuma, las-o să acționeze timp de aproximativ 3-5 minute, iar mai apoi poți începe curățarea suprafeței.

La ce poate fi folosit?

Produsul de curățat obținut poate fi utilizat pentru curatarea si intretinerea oricărui tip de suprafața, reușind sa îndepărteze chiar și murdăria grosiera, sau petele de pe jantele mașinilor care apar din cauza saboților de frâna sau a șoselelor murdare.

Concluzie:

Ei bine, după cum ai putut observa, să-ți creezi rapidă, chiar la tine acasă, o spumă densă și concentrată pentru spălarea mașinii sau a oricărui tip de suprafața, este foarte simplu și ușor, la îndemâna fiecăruia.
Pentru rezultate excelente, recomandăm utilizarea unui aparat de spălat cu presiune, pe care-l găsești navigând prin bara meniului nostru, și o lance spumare compatibila cu spălătorul cu presiune (cea mai bună lance spumare, la preț ieftin, o găsești aici – Lance spuma activa).

În schimb, dacă-ți dorești un produs de curățat special fabricat pentru aparatele de spălat cu presiune, mai jos ți-am pregătit cel mai bun articol din sector. Ești doar la un click distanta! Cele mai bune produse de curățat te așteaptă!


👉 Cele mai bune produse de curatat pt. spalator presiune! Click aici! 👈

Rezumat
Cum sa-ti creezi propriul produs de curatat pentru aparatul tau de spalat cu presiune? Simplu si usor!
Numele Articolului
Cum sa-ti creezi propriul produs de curatat pentru aparatul tau de spalat cu presiune? Simplu si usor!
Descriere
In acest articol iți prezentam doua metode ușoare si practice, prin care iți poți crea tu singur propriul produs de curățat pentru aparatele de spălat cu presiune. Aici vei găsi un mic ghid practic, cu exemple reale, soluții practice si eficiente, puse-n practica chiar de către noi!
Autor
Setări